NAM niet in beroep tegen directe compensatie

De NAM legt zich bij de uitspraak van de rechter neer (Rechten: Pixabay.com)
De NAM legt zich bij de uitspraak van de rechter neer (Rechten: Pixabay.com)
ASSEN - Door de gaswinning gedupeerde huiseigenaren hoeven definitief niet te wachten tot ze hun woning hebben verkocht om hun schade vergoed te krijgen. Gaswinningsbedrijf NAM, dat van de rechter opdracht kreeg de waardedaling van huizen al voor verkoop te compenseren, legt zich bij die uitspraak neer.
De NAM meende het waardeverlies van een huis door aardbevingen alleen bij de verkoop betrouwbaar te kunnen schatten. Maar meteen compenseren scheelt veel onzekerheid, stelden gedupeerden en woningcorporaties. Wie zijn huis niet verkocht krijgt, loopt immers schadevergoeding mis. Rechtbank en gerechtshof gaven de gedupeerden gelijk en de NAM gaat dat niet aanvechten bij de Hoge Raad.

Lees meer: Hoge Raad: Waardedaling woning kan ook zonder zichtbare bevingsschade

De NAM wacht nu de instelling af van het definitieve, centrale schadeloket dat minister Eric Wiebes heeft aangekondigd. De commissie die de minister daarover adviseert, buigt zich ook over een methode om de waardedaling van huizen te berekenen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl