Henk Bouwers stapt op bij Gemeentebelangen in Coevorden en richt eigen partij op

Henk Bouwers geeft uitleg aan de gemeenteraad over zijn vertrek bij Gemeentebelangen.
(Rechten: Steven Stegen / RTV Drenthe)
Henk Bouwers geeft uitleg aan de gemeenteraad over zijn vertrek bij Gemeentebelangen. (Rechten: Steven Stegen / RTV Drenthe)
COEVORDEN - Raadslid Henk Bouwers heeft gebroken met Gemeentebelangen in Coevorden. Bij de start van de raadsvergadering maakte hij bekend dat hij zijn zetel in de raad behoudt en verder gaat namens de nieuwe partij PPC. Dat staat voor Politieke Partij Coevorden.
Volgens Bouwers is er sprake van een ‘verschil van inzicht’ met een deel van het bestuur van Gemeentebelangen. “Ik heb een lastige maand achter de rug en zie uiteindelijk geen andere mogelijkheid dan de partij te verlaten.”
Bouwers heeft niet overwogen om zijn zetel op te geven. Hij wijst er op dat bijna 60 procent van de kiezers die op Gemeentebelangen heeft gestemd dat deed op zijn persoon. De nieuwe partij is nog niet formeel opgericht, maar dat is volgens Bouwers geen belemmering om raadslid te blijven. Bouwers was eerder politiek actief voor het CDA. Hij was in het verleden ook wethouder voor die partij.
Gemeentebelangen in Coevorden raakte bij de laatste verkiezingen een zetel kwijt. Nu Bouwers de partij heeft verlaten is Gemeentebelangen niet langer in de raad van Coevorden vertegenwoordigd.

'Campagne slecht gedaan'

Voorzitter Mike de Man van Gemeentebelangen wil wel zeggen waarom het tot een breuk is gekomen met Bouwers. "Hij heeft het in de verkiezingscampagne heel slecht gedaan. De twee debatten die Bouwers deed waren abominabel slecht. Dat heeft ons zetels gekost. Daarom heeft het bestuur Bouwers gevraagd om af te treden, maar dat heeft hij geweigerd."
Volgens De Man was Gemeentebelangen daarna van plan om Bouwers de deur te wijzen. "Want hij heeft ook nooit de 50 euro per maand aan de partij betaald, nota bene een afspraak die hij zelf ooit heeft bedacht. Hij moet de partij nog 950 euro betalen."
De Man zegt ook dat Bouwers in strijd met de afspraken binnen de partij handelt door aan te blijven als raadslid. "Hij heeft er voor getekend dat als hij niet langer achter de partij staat, dat hij dan de zetel zou opgeven. Maar ik vrees dat we wettelijk niet veel kunnen doen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl