Nuis baalt van stroeve onderhandelingen met schaatsploeg

Het contract van Kjeld Nuis loopt volgende week af (Rechten: ANP/Vincent Jannink)
Het contract van Kjeld Nuis loopt volgende week af (Rechten: ANP/Vincent Jannink)
SCHAATSEN - De schaatsers van de Lotto-Jumbo-ploeg zijn weer begonnen aan een nieuw seizoen. Maar Kjeld Nuis, de schaatsheld van Pyeongchang, zit nog thuis. En daar baalt hij van.
Nuis ontbreekt, omdat hij nog geen nieuw contract heeft getekend. Of dat gaat gebeuren, is maar zeer de vraag. Al wil Nuis er graag uitkomen met de schaatsploeg, zo laat hij weten aan de
. Het huidige contract loopt over een week af.

Gedateerd contract

Lotto-Jumbo heeft al wel een een aanbod gedaan, maar dat bod dateert van rond de jaarwisseling, vóór de gouden successen die Nuis behaalde op de 1.000 en 1.500 meter op de afgelopen Winterspelen in Zuid-Korea.

Lees meer: Kjeld Nuis ondanks Olympisch succes nog altijd zonder ploeg

"Ik heb na de Spelen nog geen nieuw aanbod van de ploeg gehad", zegt Nuis, terwijl de ploeg op sportcentrum Papendal aan het nieuwe seizoen is begonnen. Hij wacht daarom op een gesprek met de ploegleiding.
"Ik heb met Jac Orie gesproken en gezegd dat ik al heel lang wacht. Ik heb gevraagd wat er gebeurt. Hij heeft aangegeven dat-ie ermee bezig is en dat de sponsoren ook goede intenties hebben en proberen het voor elkaar te boksen. Ik vind het wel jammer dat het nog niet geregeld is, dat ik niet ben uitgenodigd voor de eerste training en in mijn eentje bezig ben."

Slikken of stikken

Nuis beseft dat hij een risico loopt. "Als ze zeggen: dit is het. Dan is het slikken of stikken. Maar dan kan er volgens mij wel over gepraat worden. Of ik dan teken? Dat is een moeilijke vraag. Misschien. Maar zo'n gesprek is er tot op heden niet geweest."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl