Gerda Boersema geridderd tot Officier: Ik kan het nog niet geloven

Gerda Boersema wordt geridderd (Rechten: Petra Wijnsema/RTV Drenthe)
Gerda Boersema wordt geridderd (Rechten: Petra Wijnsema/RTV Drenthe)
VRIES - Ze moest een traantje wegpinken toen burgemeester Marcel Thijsen van Tynaaro lovende woorden over haar uitsprak in de kerk in Vries.
Gerda Boersema is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Ze krijgt de koninklijke onderscheiding omdat ze al jarenlang jongeren helpt die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt.
"Ik kan het nog niet geloven. Ik had niets in de gaten," zei Boersema in een reactie op de onderscheiding. "Je doet het gewoon, jongeren helpen. Dat is voor mij normaal."

Doorzetter

Frits Colenbrander van Visio De Brink in Vries was een van de mensen die Boersema heeft voorgedragen voor een lintje. "Vorig jaar kreeg ik zelf een lintje en dat gevoel komt nu weer een beetje boven. Het is echt overweldigend. Gerda heeft veel weerstand moeten overwinnen. Ze heeft eindeloos om de tafel gezeten met ministeries en directies van scholen."

Lees meer: Bekijk hier wie in jouw gemeente een lintje heeft gekregen

In de gemeente Tynaarlo kregen vanochtend nog vijf mensen een lintje. Ze werden Lid in de Orde van Oranje Nassau: Annette Hoogers-Sprenger, Gea Hazenberg-Kuiper, Augustinus de Jonge, Simon Koops en Jan de Boer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl