Deelnemers Morocco Desert Challenge zijn weer thuis in Assen

ASSEN - Een groep studenten en hun docenten van het TT-instituut uit Assen zijn vanavond na een lange reis veilig teruggekeerd uit Marokko.
Afgelopen dinsdag vertrok het team uit Marokko, waar ze meededen aan de Morocco Desert Challenge, een soort Dakar Rally voor amateurs. De studenten uit Assen eindigden in het algemeen klassement als 24ste.

'Tevreden'

"We zijn er heel tevreden over. Ons doel was de boog halen in Marokko. Op welke plek maakte ons niet zoveel uit, maar we zijn toch 24ste van de 58 teams geworden", zegt docent Mark Bouwman over de prestatie van zijn studenten.
De studenten hebben het zwaar gehad in de woestijn. "De onzekerheid over de staat van auto was het moeilijkste. Hoe zou de auto aankomen en met wat voor problemen? Vervolgens moest je daarop inspelen en schakelen: wat moeten we als eerste doen aan de auto? Soms moesten ze 's nachts doorwerken of zelfs twee nachten doorwerken zonder slaap. Dat is wel pittig, voor ons als docenten, maar zeker voor de studenten. Maar ze hebben het gered!"

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl