Koningsvliegeren in Schoonebeek: 'Door papa zit mijn vlieger in een boom'

SCHOONEBEEK - In Schoonebeek begonnen de feestelijkheden rond Koningsdag gisteravond al met het traditionele Koningsvliegeren. Op een terrein net buiten het dorp lieten bijna 20 kinderen zelfgemaakte vliegers op.
"Op mijn vlieger heb ik een eenhoorn getekend", zegt Noëlle. Het waait gisteravond niet zo hard en daarom hebben de meeste kinderen problemen om hun vlieger in de lucht te krijgen. Bij sommigen zit het touw in de knoop, Milika heeft de pech dat haar vlieger in een boom belandt.

Vlieger in de boom

"Mijn vader wilde hem oplaten, maar stond te dicht bij de boom", vertelt Milika. "D'r komt nu iemand met een hengel om de vlieger eruit te krijgen." Het is een kwartiertje werk, maar dan is het probleem opgelost en kan de scholiere verder met vliegeren. "We gaan hier elk jaar naartoe, omdat het leuk is."
Als het donker is geworden zijn in de lucht een aantal fel verlichte vliegers te zien. In een feesttent speelt een band live muziek en er is een verlichte tuin, waar je in rond kunt wandelen. Ook vandaag is er op het feestterrein in Schoonebeek van alles te doen. Om 08.00 vanmorgen begon een vrijmarkt en er is een optocht met versierde fietsen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl