Hoogeveen krijgt titelkansen 3D terug in eigen hand

Hoogeveen speelde niet, maar kende toch een succesvol weekend (Rechten: Archief RTV Drenthe)
Hoogeveen speelde niet, maar kende toch een succesvol weekend (Rechten: Archief RTV Drenthe)
VOETBAL - Hoogeveen heeft weer nieuwe hoop op het kampioenschap in de 3e klasse D. De ploeg speelde dit weekend zelf niet, maar zag naaste concurrenten Lutten en Hardenberg de nodige punten morsen.
Koplopers verliezen

Lutten speelde in dit inhaalweekend tegen de nummer 8 op de ranglijst, SCD ’83, maar kwam al vroeg in de wedstrijd op 0-1 achterstand en wist dit niet meer recht te zetten.
Hardenberg speelde tegen het op één na laatst geklasseerde BSVV, maar de ploeg uit Bovensmilde liet zijn spierballen zien en door twee goals van Nico Hoogeveen en een van Calvin Kunstman won de thuisploeg uiteindelijk met 3-1.

Nieuwe leider

De grootste winnaar van de dag was TONEGO uit Luttelgeest. In de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter SCN werd met 7-0 gewonnen en door deze overwinning neemt TONEGO de koppositie in de 3e klasse D over.
In de overige wedstrijden speelde Fit Boys uit Beilen 2-2 gelijk tegen SVN ’69 uit Nijeveen en was Hollandscheveld met 6-0 te sterk voor FDS uit Havelterberg.

Stand

TONEGO staat na 22 wedstrijden op 43 punten en Lutten staat tweede met 42 punten. Daarachter staan Hoogeveen, Hardenberg en LTC na 22 wedstrijden alle drie op 41 punten totaal. Hoogeveen speelt nu nog vier wedstrijden waarvan één keer tegen Lutten en één keer tegen TONEGO.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl