Kaartjesactie voor zieke Jason (3) uit Nieuw-Weerdinge

Zieke kinderen
Jeanine en Arno Louwes met Chloë en Jason © RTV Drenthe
Arno Louwes uit Nieuw-Weerdinge heeft voor zijn 3-jarige zoon Jason een kaartenactie opgezet. Jason wordt 28 februari 4 jaar oud. Dat zal waarschijnlijk zijn laatste verjaardag zijn, want hij heeft het syndroom van Leigh en het gaat steeds slechter met hem.
Om hem een onvergetelijke verjaardag te bezorgen, vraagt Louwes of mensen een verjaardagskaart naar zijn zoontje willen sturen. "Dat zou heel mooi wezen", zegt Louwes.
Aan de oproep wordt al massaal gehoor gegeven: gisteren stond de teller op 1.022 kaartjes. Louwes hangt ze als een lange slinger door de woonkamer. Ook vanochtend zijn er weer twee kisten vol kaarten bij het gezin bezorgd. Louwes schat dat er zo'n 1.500 tot 2.000 kaarten in zitten.
(Tekst gaat verder onder de foto)
Kaartenactie Jason Louwes
De familie Louwes krijgt al veel post binnen voor Jason © Familie Louwes

Korte levensverwachting

Niet alleen Jason, maar ook zijn 1-jarige zusje Chloë heeft de stofwisselingsziekte. De gemiddelde levensverwachting voor beide kinderen is 5 tot 8 jaar, vertelt Louwes. Maar in december ging het heel slecht met Jason. De artsen zeiden toen al dat hij het niet zou overleven.
"Het syndroom tast de hersencellen aan en zorgt er uiteindelijk voor dat het hele lichaam langzaam afbreekt", legt Louwes uit. Jason kan steeds minder. "Hij geniet enorm van zijn snoezelkamer (een rustgevende kamer, met bijvoorbeeld mooie geluiden en prettige kleuren, red.). Daar ligt hij heel veel op het waterbed. Af en toe zit hij nog in zijn eet-werkstoel en in de kamer ligt hij in een bedbox. Je moet hem eigenlijk weer zien als een pasgeboren baby."

Nieuw bad en bus

Via een crowdfundingsactie werd in januari vorig jaar genoeg geld opgehaald voor een bad voor Jason. Toen twee bouwbedrijven uit Staphorst en Hoogeveen aanboden om het bad gratis te plaatsen, werd het geld van de crowdfundingsactie besteed aan een nieuwe bus. Met de bus kan het hele gezin samen reizen en kan de rolstoel van Jason ook mee.

Wil je ook een kaartje sturen naar Jason Louwes? Dat kan naar het volgende adres

Jason Louwes
Eerste Kruisdiep OZ 39
7831 BB Nieuw-Weerdinge

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl