Sterke comeback MSC tegen directe concurrent

MSC gaf het thuispubliek reden tot juichen (Rechten: Twitter SWZ)
VOETBAL - MSC heeft in de zondag hoofdklasse A een benauwde zege behaald op directe concurrent Sneek Wit-Zwart. De ploeg uit Meppel maakte een 2-0 achterstand helemaal goed: 3-2.
Door de zege zette de ploeg van trainer Berry Zandink een forse stap naar klassebehoud.

Zwak begin

De twee ploegen stonden voorafgaand aan de wedstrijd op de tiende en elfde plaats op de ranglijst van de zondag hoofdklasse A en dus was de verwachting dat de ploegen zeer aan elkaar gewaagd zouden zijn. MSC begon echter zeer zwak en keek al in de eerste minuut tegen een achterstand aan door een doelpunt van Mats Bruining. In de tweede minuut werd bijna de 0-2 gemaakt, maar de bal schoot rakelings langs de paal. Na meerdere kansen voor Sneek werd in de twintigste minuut alsnog de 0-2 gemaakt. Hiermee gingen beide ploegen de rust in.

Herpakken

Na de rust wist de thuisploeg uit Meppel zich te herpakken en in de 55e minuut maakte Danny Bijlsma uit een kopbal de 1-2. Nog geen minuut later brak MSC opnieuw door een verwarde verdediging van Sneek heen en kopte Joël Huiskes vakkundig de gelijkmaker binnen.
MSC bleef het doel van de bezoekers bestoken met de ene kans na de andere, maar moest tot de 75e minuut wachten op de derde treffer. Opnieuw stond de verdediging van Sneek niet scherp en na een steekbal op Huiskes kon hij zijn tweede treffer van de wedstrijd maken.
Sneek had geen antwoord op het aanvallende spel in de tweede helft van MSC en kon het tij niet meer keren. De ploeg uit Meppel hield stand en sleepte een verdiende 3-2 zege uit het vuur.