WKE’16 voelt druk na nieuwe remise

VOETBAL - Koploper WKE’16 heeft opnieuw niet kunnen winnen. Op bezoek bij de nummer drie van de vierde klasse D, Protos, werd niet gescoord: 0-0.
Tijdens het inhaalduel tegen Bargeres op donderdagavond bleef de topfavoriet voor de titel al steken op 1-1. In Coevorden kon WKE’16 geen beroep doen op de geschorste Jochem Scholten.
In de eerste helft waren de grootste kansen voor de gasten uit Emmen. Zo zag Harold Wolters zijn schot van dichtbij op de onderkant van de lat uiteenspatten. In de omschakeling hielp Protos-spits Michel Overweg oog in oog met doelman Wim Kok een uitstekende mogelijkheid om zeep.

Invaller Scholten

Na de pauze had WKE’16 het meeste balbezit. Tot uitgespeelde kansen leidde het tot de tachtigste minuut niet. Een knokkend Protos prikte bij vlagen in de counter. Robin Soppe en Rik Meijerink faalden in het strafschopgebied.
Invaller Jan Scholten zorgde in de slotfase vanaf de vleugel voor meer schwung bij WKE’16. Twee goede voorzetten van de buitenspeler konden door spits Ferdy Poelman en Hendrik Gustin niet voldoende getoucheerd worden.

Nieuw Weerdinge

Zo kent WKE’16 door de remise in Coevorden een slechte generale repetitie in aanloop naar de kraker tegen runner-up Titan. Door de 2-0 zege van Titan op Valther Boys is het gat geslonken naar slechts vier punten. De top-2 van de vierde klasse D treft elkaa rover twee weken in Nieuw Weerdinge.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl