Emmen redt punt tegen Bergum in 1e klasse F

VV Emmen kwam door een late strafschop alsnog tot een gelijkspel (Rechten: Screenshot RTV Drenthe)
VOETBAL - In de 1e klasse F heeft Emmen een punt weten te redden na een gelijkspel tegen Bergum. De Emmenaren kwamen op de valreep terug van een achterstand en brachten de eindstand op 1-1.
In de uitwedstrijd tegen Bergum kwam Emmen na dertig minuten spelen op achterstand door een doelpunt van Huy Tran. In de daaropvolgende speeltijd kon Emmen geen indruk maken op de thuisploeg en leken de Emmenaren af te stevenen op een verlies.

Strafschop

In de laatste tien minuten van de wedstrijd werd Emmen geholpen door de arbitrage die een overtreding in het strafschopgebied bestrafte met een penalty. Deze werd dankbaar benut, waardoor de nummer vier van de ranglijst door een 1-1 gelijkspel een punt meeneemt naar Emmen.

Stand

Emmen had bij winst weer aansluiting bij WVV uit Winschoten kunnen krijgen, want de nummer drie op de ranglijst speelde eveneens met 1-1 gelijk tegen SVBO uit Barger-Oosterveld. WVV blijft nu vijf punten voorsprong houden. Emmen heeft wel een wedstrijd minder gespeeld en staat nu op 40 punten uit 22 wedstrijden.