Waarom stond de A28 vanochtend onder water?

De A28 kwam deels blank te staan door de hevige regenval (Rechten: Persbureau Meter)
De A28 kwam deels blank te staan door de hevige regenval (Rechten: Persbureau Meter)
EELDE - Dat het maandag in de vroege ochtend hard regende, is zo klaar als een klontje. Maar waarom het wegdek op de A28 tussen Groningen-Zuid en Eelde deels onder water kwam te staan, is nog een raadsel.
"Extreem weer, extreme regenval", vat woordvoerder Baudina Schaafsma van Rijkswaterstaat de situatie samen. "We hebben een rijstrook afgesloten, zodat we de kolken konden reinigen." Afvoergoten en kolken voeren het water van de snelweg af, meldt
.
Lees meer: A28 na ongeluk en wateroverlast weer vrij
'Half Nederland stond zo'n beetje blank'
Normaal gesproken dan, want maandag bleef het water tot na de ochtendspits liggen. "We gaan op zoek naar de oorzaak. Het wegdek is in 2017 nog vervangen. Volgens de capaciteitsberekening moet de weg dit aankunnen. Dit was extreem. Half Nederland stond zo'n beetje blank."
Uiteindelijk bleek de kolk vervuild, dit is de deksel van de afvoer. Het rooster is schoongemaakt en het water loopt weer goed weg, laat Rijkswaterstaat weten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl