Rechtbank: vader dode baby in De Krim komt morgen vrij

krim
Onderzoek naar dode baby De Krim © Van Oost media
De vader die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van een baby in De Krim, in december vorig jaar, mag het onderzoek naar de dood van de baby van het Openbaar Ministerie (OM) in vrijheid afwachten. Hij komt morgen vrij, heeft de rechtbank laten weten.
Er zijn niet genoeg aanwijzingen om de man langer vast te houden. Daarom mag de man het onderzoek in vrijheid afwachten. Dat schrijft RTV Oost.

Onderzoek politie en OM

In De Krim zijn politie en het OM bezig met het onderzoek naar de dood van een baby, 13 december vorig jaar. Dat gebeurt onder meer met behulp van een reconstructie. Het OM zegt aanwijzingen te hebben dat er sprake is van een misdrijf. De vader en moeder van het kind zijn verdachten, vader zit dus tot morgen nog vast. Volgens het OM zijn er geen concrete aanwijzingen van betrokkenheid van de moeder. Van de vader zijn die er volgens het OM wel.
Volgens buurtbewoners is de baby in december met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar het overleden is. Voor sommige buurtbewoners kwam het als verrassing dat het OM spreekt over een misdrijf. Het gezin woonde nog niet zo lang in de woning, schrijft RTV Oost.
De politie is sinds vanochtend bezig met de reconstructie en de verwachting is dat die reconstructie vanmiddag nog enkele uren zal duren.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.