Gemeente Emmen heeft begrip voor winkeliers Klazienaveen: ‘Maar we handhaven wel’

De winkeliers die weer open willen
De winkeliers die weer open willen © Martijn Huigen
De gemeente Emmen heeft begrip voor de winkeliers in Klazienaveen die hun zaak op 2 maart willen opendoen ondanks de lockdown. "We snappen dat ze de noodklok hard doen luiden. Maar we zullen wel moeten optreden", aldus burgemeester Eric van Oosterhout tijdens de raadsvergadering van donderdagavond.
Hij reageerde op vragen van raadslid Karel Eggen (D66) over de actie. "Het is niet zo dat we er binnen 24 uur er op los kloppen", vervolgde Van Oosterhout. "Maar vanuit overheidswege zullen we uiteindelijk moeten handhaven."
De burgemeester wees ook op andere ondernemers die wel al dan niet onder protest dicht blijven. Tegenover deze groep zou het niet eerlijk zijn als de winkels in Klazienaveen gewoon open zouden gaan. "We moeten wel uitgaan van een gelijk speelveld."

In gesprek

Wel gaat de burgemeester samen met wethouder Guido Rink nog in gesprek met de ondernemers. Dat overleg staat gepland voor woensdag.
Ondernemers van de winkeliersvereniging in Klazienaveen kondigden vorig weekend aan op 2 maart hun winkels weer volledig open te doen. De vereniging vreest voor het voortbestaan van de zelfstandige ondernemers in het dorp.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl