Olifantje geboren in Wildlands: mannetje van 80 kilo

Ka Yan olifant wildlands
Ka Yan drinkt bij moeder Mingalar Oo © Wildlands
In dierentuin Wildlands in Emmen is vannacht een olifantje geboren. Het is een mannetje van ongeveer 80 kilo. Hij heeft de naam Ka Yan gekregen, wat 'langverwacht kind' betekent.
Volgens Wildlands is hij gezond en staat hij al zeer stevig op de poten. "Het ziet er allemaal goed en gezond uit! Het jong heeft al gedronken bij zijn moeder Mingalar Oo. Ook met haar gaat het goed", aldus de dierentuin.
Bekijk hier de eerste beelden van Ka Yan:
Olifantje geboren in Wildlands
Ka Yan werd vannacht rond half een geboren. Bij olifanten vindt de bevalling plaats in de familiegroep. Tantes beschermen de bevallende moeder en als het kalfje in de benen moet komen, helpen de andere olifanten mee. Volgens Wildlands stond Ka Yan al snel op zijn benen. Hij wijkt momenteel niet van moeders zijde. Ook de rest van de familiegroep is steeds in de buurt. De moeder is zeer ervaren, Ka Yan is haar zesde jong.

Elf olifanten nu

In 2018 werden er voor het laatst twee kalfjes in Wildlands geboren. In totaal telt de kudde in Emmen nu elf olifanten: drie volwassen vrouwen, een volwassen bul, zes jonge stiertjes en dit pasgeboren kalf.
Live beelden van de olifantenkudde zijn te zien op de website van Wildlands.
olifanten wildlands
Familie beschermt het jong © Wildlands

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl