Roder Jongenskoor splitst zich af van koorschool Noord Nederland

Het Roder Jongenskoor (Rechten: Roder Jongenskoor)
Het Roder Jongenskoor (Rechten: Roder Jongenskoor)
RODEN - Het Roder Jongenskoor gaat verder zonder Stichting Koorschool Noord Nederland. Er is onenigheid tussen de dirigent en het bestuur van de stichting.
Het Roder Jongenskoor is een bekend koor in Nederland, dat altijd onder de vlag viel van Stichting Koorschool Noord Nederland (SKNN). Bouwe Dijkstra richtte het koor op met het doel om een jongenskoor te vormen naar Engels voorbeeld. De stichting verzorgde de vooropleiding.
Dirigent Rintje te Wies nam in 2006 de leiding over van het Roder Jongenskoor. Hij geeft aan nu liever onder eigen vlag verder te willen met het koor. "Er spelen wat persoonlijke dingen met het bestuur van de stichting en we zijn bezig de financiën zo goed mogelijk af te handelen."
De laatste tijd stonden de dirigent en het bestuur van de stichting steeds verder uit elkaar, waardoor het Roder Jongenskoor besloot zonder de stichting verder te gaan.
Volgens Ina Mulder, huidig zakelijk leider van het Roder Jongenskoor, verandert er voor de kinderen niets. Zij blijven repeteren in de kapel in Nieuw-Roden. Alleen de meiden van de Roder Girl Choristers moeten nu repeteren op een andere locatie. De geplande concerten blijven staan.
Het bestuur van SKNN bevestigt dat het Roder Jongenskoor onder de vleugels van de Stichting Koorschool Noord Nederland “is weggehaald”. Ze willen voorlopig geen verdere reactie geven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl