Nieuw station Assen vanaf 13 mei open voor reizigers

ASSEN - Grote delen van het verbouwde station van Assen gaan volgende week open voor het publiek. Nog niet alles is af, maar reizigers krijgen al wel toegang tot de nieuwe passagierstunnel en het stationsplein.
Ondanks dat het station eind volgende week open gaat, is er volgens projectmanager Bernadette Paping nog veel werk aan de winkel. "De vloer moet nog verder aangelegd, de loopbrug gaat weg, alle borden moeten worden aangepast. Er moeten nog enorm veel dingen gedaan worden."

Onder water

Desalniettemin is ze ervan overtuigd dat alles op tijd afkomt. Al heeft het regenachtige weer van afgelopen week niet meegeholpen. Paping: "We hadden een enorme tegenvaller want de hele boel is onder water gekomen. De fietsenkelder moet daarom helemaal schoongemaakt en gedroogd worden, dus die gaat twee weken later open."

Geen treinen

Tijdens het afronden van de werkzaamheden rijden er tussen 10 en 13 mei geen treinen tussen Groningen en Hoogeveen. Op 14 mei rijden de treinen tussen Assen en Groningen weer.

FlorijnAs

De verbouwing van het station is onderdeel van het grotere FlorijnAs-programma. Behalve het station worden in Assen ook andere grote projecten als de Overcingeltunnel en de Stadsboulevard dit jaar afgerond.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.