Theatervoorstelling 'Het Meisje van Yde' al voor première uitverkocht: extra voorstellingen

YDE - Er komen twee extra voorstellingen van de openluchttheatervoorstelling 'Het Meisje van Yde'. Dat maakten hoofdrolspelers Peter Tuinman en Lisanne Dijkstra bekend tijdens het Omroep Max-programma 'Tijd voor Max'.
De acht eerdere voorstellingsavonden waren al snel uitverkocht. Daarom worden er nu twee extra voorstellingen aan toegevoegd. 

"Je hoopt er natuurlijk op", zegt producent Hans Langhout. Normaal moet je eerst wachten hoe de première loopt. Maar ik denk dat openluchtvoorstellingen erg populair zijn omdat ze eenmalig zijn. Mensen willen dat hebben meegemaakt. En het is voor het eerst dat er iets groots rond het meisje van Yde wordt gedaan. Toch een van de iconen van Drenthe."

Van veenlijk naar heldin
Het toneelstuk gaat over het veenlijk dat in 1897 ontdekt werd in het veen in de buurt van het dorp Yde. Waarschijnlijk werd ze geofferd, maar voor de rest zijn haar leven en dood nog steeds een mysterie. 


Het meisje van Yde wordt in het gelijknamige theaterstuk als heldin neergezet, ze offert zich op voor haar dorp dat bedreigd wordt door de Romeinen.

Voor de extra voorstellingen zijn nog kaarten beschikbaar. Maar als die ook uitverkocht zijn komen er niet nog eer voorstellingen. "Dat kan niet, het hele dorp wordt ingezet, iedereen doet wel iets", zegt Langhout. "We zitten met veel amateurs en mensen nemen al zo veel vrije dagen op, dat is gewoon niet haalbaar."

De première van 'Het Meisje van Yde' is op 12 mei. De extra voorstellingen zijn op 1 en 2 juni.