Dion Otten stopt per direct met wegracen

Dion Otten stopt per direct met wegracen
Dion Otten stopt per direct met wegracen © Racing Passion Photography/Damon Teerink
MOTORSPORT - Dion Otten (18) uit Assen stopt per direct met wegracen. Het is niet gelukt om genoeg geld bij elkaar te krijgen om op niveau verder te kunnen. Otten kwam vorig seizoen uit in het Duits Kampioenschap (IDM) Supersport 600.
"Het financiële gat is te groot en dan moet je op tijd een beslissing nemen. Daarnaast hebben we de tijd ook niet mee met corona. Ik snap dat sponsors het ook lastig hebben", zegt vader Edwin Otten. "Ik had het voorrecht om te doen wat ik het liefste deed en ik zal het vreselijk missen", reageert zoon Dion. "Een paar niveaus lager rijden is niet wat ik wil."
Een comeback in de toekomst is ook niet heel waarschijnlijk. "Als je er een tijdje uit bent, kom je niet meer zo snel op niveau. Maar zeg nooit nooit", zegt Otten senior.

Carrière

De carrière van Otten begon tien jaar geleden bij Racekids. Daarna volgden het NK mini-bikes en de Molenaar NSF100-Cup. Ook kwam hij uit in het Moto3 NEC en de IDM Supersport 300. In die laatste klasse miste hij op een haar na de titel. In hetzelfde seizoen werd hij wel Nederlands kampioen in de Supersport 300-klasse.

WK Supersport 300

Op z'n zestiende maakte Otten z'n debuut in het WK Supersport 300 en behaalde daar meerdere toptienklasseringen. Vanwege zijn lengte maakte hij vorig jaar de overstap naar de grotere motoren van het IDM Supersport 600. Na twee wedstrijden was zijn seizoen voorbij vanwege een crash. Na vier van de acht wedstrijdweekenden werd het seizoen gestaakt in verband met corona.
Otten zit op het TT Institute in Assen en volgt daar de richting autotechniek.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl