Geen Sportgala, wel speciale tv-uitzending over sport in Drenthe

sportgala
De winnaars van 2019 © SportDrenthe
Het traditionele Sportgala Drenthe zit er dit jaar vanwege de coronacrisis niet in. Toch willen RTV Drenthe, SportDrenthe en de provincie het coronasportjaar niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom zendt RTV Drenthe op zaterdag 6 maart een speciaal televisieprogramma uit over sport in Drenthe.
Verschillende sporters schuiven bij presentatrice Karin Mulder aan, om te praten over het sportjaar. "Met gasten in de categorieën sporttalent, -man, -vrouw en -ploeg houden we een mooie link met het Sportgala", aldus de organisatie, die in handen is van Sport Drenthe en de provincie Drenthe.

'Een jaar dat sporters niet snel zullen vergeten'

"We blikken op 6 maart terug op wel een heel bijzonder sportjaar, een jaar dat sporters niet snel zullen vergeten", zegt René Posthuma, coördinator sport van RTV Drenthe. 2020 was niet alleen voor topsporters een jaar om gauw te vergeten, dat geldt ook voor sportverenigingen en organisatoren van sportevenementen. Meerdere gasten vertellen over hoe zij de ballen in de lucht kunnen houden.
SportDrenthe is blij dat er toch stil wordt gestaan bij het sportjaar 2020. "Vanuit SportDrenthe organiseren wij het Sportgala juist om jaarlijks een mooi podium voor de sport te hebben. Wij vinden dit het beste alternatief", stelt Hans de Lang, directeur bestuurder van SportDrenthe.
De uitzending is op zaterdag 6 maart om 20.00 uur te zien op TV Drenthe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl