Coevordenaar schopt en slaat vriendin: werkstraf

De Coevordenaar zou zijn ex-vriendin hebben geschopt en geslagen
De Coevordenaar zou zijn ex-vriendin hebben geschopt en geslagen
COEVORDEN/GRONINGEN - Een 42-jarige man uit Coevorden heeft van de politierechter een forse waarschuwing gekregen voor het mishandelen van zijn ex-vriendin. De rechter vindt dat de man een werkstraf van twintig uur moet uitvoeren.
De Coevordenaar schopte en sloeg zijn inmiddels ex-vriendin op 25 juni 2016 in haar woning in Groningen. Ook trok hij haar aan haar haren. De vrouw hield blauwe plekken over aan de mishandeling en deed aangifte tegen de man. "De foto's van het letsel liegen er niet om", zei de officier.

Met mes onder kussen

De vrouw zou standaard met een mes onder haar kussen slapen. "Dikke onzin", zei de Coevordenaar tegen de rechter. "Dit gaat al jaren zo. En telkens zoekt ze me weer op."
De knipperlichtrelatie tussen de ex- geliefden kent meerdere mishandelingen. Allemaal gepleegd onder invloed van drank. Ook op die bewuste avond had de man te diep in het glaasje gekeken. Maar de vrouw ging ook niet geheel vrijuit, oordeelde de rechter.

Tal van drankdelicten

De man heeft een rijk strafblad waar veelal drankdelicten als rijden onder invloed op prijken. De rechter had nog een tip voor hem. "Zoek hulp voor uw drankprobleem. Schakel mensen in als het niet gaat. Nu blijft het bij een waarschuwing in de vorm van een werkstraf, maar wel met een proeftijd van twee jaar als stok achter de deur."
Mocht de man in die periode opnieuw in de fout gaan, dan moet hij veertig uur werkstraf extra uitvoeren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl