Moordverdachte camping in Hoogersmilde bekent schieten

Horrebieter
Bewoners van het recreatiepark werd maandagavond 9 november opgeschrikt door de schietpartij © Persbureau Meter
De 36-jarige man uit Leiden die wordt verdacht van de moord op recreatiepark De Horrebieter in Hoogersmilde in november vorig jaar heeft bekend dat hij heeft geschoten. Dat zegt officier van justitie Henk Mous.
Over de aanleiding van de schietpartij wil de officier nog niks kwijt, omdat het onderzoek nog loopt.
Het 32-jarige slachtoffer werd op de avond van 9 november dood gevonden in een auto, nadat mensen op het recreatiepark schoten hadden gehoord. Anderen hadden rond zeven uur die avond een auto de camping zien op rijden. Het slachtoffer verbleef al een paar maanden op de camping aan de Jannes Brugginkweg.

Drugshandel

De politie begon die avond een zoektocht naar de verdachte, maar vond hem niet. Twee dagen later werd hij 's ochtends vroeg in Leeuwarden opgepakt. Hij kende het slachtoffer uit het criminele circuit, maakte het Openbaar Ministerie toen al bekend. Beide zaten in de drugswereld, verduidelijkt Mous.
Behalve van moord wordt de man uit Leiden ook verdacht van de handel in cocaïne en xtc in Hoogersmilde vanaf begin juni vorig jaar tot de dag van de schietpartij. Ook daarover wil Mous voorlopig niks kwijt.

Reconstructie

Op 1 december voerde het Openbaar Ministerie een reconstructie uit op het recreatiepark. "Dat hebben we gedaan om verschillende scenario's van wat er gebeurd kan zijn met elkaar te vergelijken aan de hand van het sporenonderzoek en de verklaringen die zijn afgelegd. Mensen vergeten het wel eens, maar de politie en het OM doen aan waarheidsvinding. Met zo'n reconstructie willen we duidelijk krijgen wat het meest aannemelijke scenario is."
Of het OM en de verdachte verschillende visies hebben over wat er die avond gebeurd moet zijn op de camping, wil Mous niet zeggen. "We hebben de verdachte al meerdere keren verhoord en moeten hem nog een keer horen naar aanleiding van de reconstructie. Dat zouden we vorige week maandag doen, maar vanwege de ijzel is dat niet doorgegaan."

Langer vast

Vandaag was de eerste openbare zitting in de zaak bij de rechtbank in Assen. De verdachte en zijn advocaten Peter Plasman en Nihad el Farougui waren er niet bij. De Leidenaar blijft de komende drie maanden vastzitten. Wanneer de volgende zitting is, is nog niet bekend. El Farougui wil desgevraagd nog niks kwijt over de zaak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl