Kogel door kerk: M&G Group met nieuwe fabriek naar bedrijvenpark Assen-Zuid

Bedrijventerrein Assen-Zuid
Bij Assen-Zuid wordt het nieuwe bedrijventerrein bouwrijp gemaakt © RTV Drenthe / Margriet Benak
Het hing al een tijdje in de lucht, maar de kogel is dan eindelijk door de kerk. De M&G Group bouwt op het bedrijventerrein Assen-Zuid een nieuwe fabriek in rookgasafvoer- en ventilatiesystemen.
Het is een miljoenenoperatie. Maar hoeveel de nieuwbouw kost wil operationeel directeur Jeroen de Haan niet zeggen. "We zitten nog middenin het proces van bouwtekeningen en ontwerpen, en we moeten nog aanbesteden."

Van belang voor Noord-Nederland

De Haan is dolblij dat het moederbedrijf de knoop heeft doorgehakt, dat er in Assen-Zuid een gloednieuwe, ultramoderne fabriek kan komen. "Dit is van belang voor het behoud van M&G in Noord-Nederland", aldus De Haan. Want in de nieuwe fabriek worden de productielocaties Burgerhout in Assen en Muelink en Grol (M&G) in Groningen samengevoegd. Daarbij is 350 man personeel betrokken.
De operatie is vooral winst als het gaat om efficiëncy, zegt De Haan. "In Assen en Groningen werken we in totaal vanuit elf gebouwen. Al die vervoersbewegingen tussen de verschillende bedrijfshallen is niet handig. In Assen-Zuid komt alles bij elkaar. Want in Assen en Groningen doen we nagenoeg hetzelfde. We maken bijna alles wat met rookgasreinigingsinstallaties en ventilatiesystemen te maken heeft. In één moderne fabriek kan dat beter en sneller."
(verhaal gaat verder onder de foto)
M&G Group
Werknemers van Burgerhout in Assen bezig met klemmen voor rookgasafvoerpijpen © RTV Drenthe / Margriet Benak
De nieuwbouw is belangrijk, om in de toekomst de toenemende concurrentie op de Europese markt beter aan te kunnen. Het fabricageproces wordt dan ook gemoderniseerd. Ook komt er een innovatiecentrum in de nieuwe fabriek.

Goed bereikbaar

Assen-Zuid, waar op dit moment de gemeente een nieuw bedrijventerrein aanlegt, bleek voor de M&G Group de beste locatie voor hun toekomstplannen. "Het is een mooie zichtlocatie, dichtbij de snelweg. Dat is goed voor onze bedrijfsnaam, maar het is ook goed bereikbaar en dat is belangrijk voor ons personeel dat in Groningen werkt. En logistiek gezien natuurlijk heel handig voor de vrachtwagens, je zit zo op de snelweg om onze producten naar de klant te brengen", vertelt De Haan.
(verhaal gaat verder onder de foto)
M&G Group
De bouwlocatie van de M&G Group op het bedrijventerrein Assen-Zuid © RTV Drenthe / Margriet Benak
De gemeente Assen is sinds begin dit jaar druk bezig het bedrijventerrein bij Assen-Zuid bouwrijp te maken. Als alles meezit, wil de M&G Group nog dit jaar beginnen met bouwen. In 2023 moet de nieuwe fabriek er dan staan.
Op het bedrijvenpark Assen-Zuid komen behalve de M&G-fabriek, een energie-hub met een groen pompstation, een Burger King en een Starbucks.
M&G Group met fabriek naar Assen-Zuid

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl