Elim scoort acht keer tegen SVBO en ziet titel naderen

VOETBAL - Elim heeft een monsterzege geboekt in de strijd om de titel in de 4e klasse E. De ploeg van trainer Jan Otto Benjamins haalde SVBO met 8-1 door de gehaktmolen. Door die overwinning neemt Elim de eerste plaats op de ranglijst over van Achilles 1894.
De kampioenskandidaat was vanmiddag te gast bij SVBO, maar speelde officieel een thuiswedstrijd. Dat kon gebeuren door het feit dat de eerdere onderlinge confrontatie van locatie was gewisseld. Het veld van SVBO was destijds onbespeelbaar, waardoor werd uitgeweken naar de thuishaven van Elim. Dat duel leverde een ruime overwinning op voor SVBO (5-1).

Revanche

In Barger-Oosterveld revancheerde Elim zich op niet mis te verstane wijze, al bleef de score in de eerste helft nog op een bescheiden 2-0 steken. In de negende minuut was Mike Doldersum op aangeven van Jarno Prijs verantwoordelijk voor de openingstreffer. SVBO beklaagde zich bij de arbitrage over vermeend buitenspel, maar het doelpunt verdween desondanks in de boeken. Voor Elim betekende het de honderdste goal van deze competitie.
In de 18e minuut scoorde Mike Doldersum ook de 2-0. De spits benutte een penalty na een overtreding van SVBO-verdediger Arjan Grummel. Prijs was in de slotfase van de eerste helft heel dicht bij de derde treffer van Elim, maar zijn fraaie lob belandde tegen de lat. Keeper Mark Bruinewoud ranselde daarna knap de rebound van Mike Doldersum uit zijn doel.

Vier goals van Doldersum

Elim liep na de pauze alsnog uit naar een zeer royale zege. Binnen het uur tilde Prijs de voorsprong naar 3-0, waarna Mike Doldersum enkele minuten later opnieuw mocht aanleggen vanaf elf meter. Ook zijn tweede pingel ging raak: 4-0. Tot overmaat van ramp voor SVBO moest Robert Veringa, de veroorzaker van de strafschop, met twee keer geel van het veld.
Met tien man wist de equipe van coach Jan Moes zowaar te scoren. Peter Prins tekende voor de 4-1. Die treffer bleek voor SVBO slechts een doekje voor het bloeden. Kort daarna herstelde Herman Klomp de marge van vier doelpunten (5-1). Mike Doldersum mocht zich niet veel later over zijn derde penalty van het duel ontfermen en faalde ook deze keer niet. De 6-1 was zijn vierde goal van de middag.

Beter doelsaldo

In de laatste tien minuten sloeg Elim nog twee keer toe. Eerst scoorde Klomp nadat een eerdere inzet nog tegen de lat was gekomen, daarna legde Prijs de eindstand vast. Door de 8-1 winst komt Elim in punten gelijk met Achilles 1894, maar de rood-witten hebben een veel beter doelsaldo. En dat doelsaldo is bij een gelijk aantal punten doorslaggevend. Beide clubs komen deze competitie nog drie keer in actie.