Coevorden in rouw door omgekomen meisjes: 'Dit verandert veel levens voorgoed'

Bij een ernstig verkeersongeluk op de Europaweg in Coevorden, vlak bij buurtschap Weijerswold, zijn vandaag twee meisjes overleden. Zij stierven ter plekke aan hun verwondingen, bevestigt de politie. Burgemeester Bert Bouwmeester van de gemeente Coevorden spreekt van een "diep trieste dag, die veel levens voorgoed verandert. Dit is ronduit verschrikkelijk voor de familie van de meisjes en andere betrokkenen uit hun omgeving".
Volgens omstanders zijn de twee meisjes aangereden door een auto. Daarna werden traumahelikopters opgeroepen om hulp te verlenen. Meerdere ambulances, de brandweer en de politie kwamen eveneens ter plaatse. De weg werd in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer om hulpdiensten de ruimte te geven en voor onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

Inktzwarte dag

Voor de nabestaanden van de overleden meisjes is er hulpverlening en nazorg om de gebeurtenis te verwerken, weet Bouwmeester. "Als burgemeester heb ik in dat opzicht geen rol. Maar als het op prijs wordt gesteld dat er ook met mij over wordt gesproken, is dat altijd bespreekbaar", laat hij weten.
"Het is nu zaak dat eerst de noodzakelijke dingen gebeuren, zoals bijvoorbeeld klasgenootjes van beide meisjes informeren", gaat Bouwmeester verder. Het is voor hem een inktzwarte dag in zijn loopbaan. "Zoiets ergs als dit heb ik nog nooit meegemaakt."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl