Bevrijdingsfestival trekt recordaantal bezoekers

Er kwamen 40.000 mensen naar Assen (Rechten: Kim Stellingwerf / RTV Drenthe)
Er kwamen 40.000 mensen naar Assen (Rechten: Kim Stellingwerf / RTV Drenthe)
ASSEN - Het Bevrijdingsfestival in Assen heeft gisteren een recordaantal bezoekers getrokken. Volgens de organisatie kwamen er zo'n 40.000 mensen naar de Baggelhuizerplas.
Dat zijn er zo'n 10.000 meer dan
. "Het is geweldig om te zien dat we een enorm gevarieerd publiek trekken", laat voorzitter Hans Haerkens weten. "Iedereen van jong tot oud kan genieten op ons festivalterrein."
Grote namen tijdens het Bevrijdingsfestival waren onder meer Jett Rebel en Ronnie Flex. "En bij Mooi Wark veranderde het veld in één springende mensenmassa", aldus Haerkens.

Lees meer: In beeld: Bevrijdingsfestival Assen

Op het Plein van de Vrijheid zongen vluchtelingenkinderen uit het asielzoekerscentrum in Ter Apel twee liedjes: Mag ik dan bij jou? van Claudia de Breij en De Speeltuin van Marco Borsato. "Dan zie je kinderen op het toneel staan waarvan je weet dat ze een heel andere achtergrond hebben dan de toeschouwers", vertelt Haerkens. "Dat kwam echt uit het hart."
Een nieuw onderdeel van het Bevrijdingsfestival was Welcome to the Playground, een plek waar jongeren konden dansen in de zogeheten silent disco of konden luieren in een hangmat. Lucas Hamming speelde er nog een paar nummers, na zijn optreden op het grote podium.

Lees meer: Drie aanhoudingen tijdens Bevrijdingsfestival in Assen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl