Dion Beukeboom wint 46e Dorpenomloop door Drenthe

WIELRENNEN - Dion Beukeboom uit Amsterdam heeft de 46e editie van de Dorpenomloop door Drenthe gewonnen. Op sportpark Stadsbroek in Assen kwam hij na 168 kilometer alleen over de streep. Zijn ploeggenoot bij Vlasman Youri Havik werd tweede en de derde plaats was voor Joey van Rhee van Monkey Town.
"Ik had er zoveel vertrouwen in dat wij van Vlasman vandaag de sterksten waren. Dus dit is echt een overwinning van het team. En dan is het mooi dat ik op één sta, maar dat had ook net zo goed iemand anders van mij mogen zijn", aldus Beukeboom.
De wedstrijd werd gedomineerd door een kopgroep van zeven man. Zij reden na 55 kilometer koers samen weg. Jelle Wolsink kon het hoge tempo niet volgen waardoor er nog zes man overbleven. Onder hen Stef Krul die vorige week nog de PWZ Zuidenveldtour in Nieuw Amsterdam wist te winnen.
Pas diep in de finale kregen de zes koplopers gezelschap van negen achtervolgers. En deze vijftien mannen bepaalden de finale. In die kopgroep zaten vier renners van de continentale ploegen van Vlasman en Monkey Town. En zij verdeelden uiteindelijk ook de prijzen in Assen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl