Koninklijke onderscheiding voor inwoner van Exloo

De koninklijke onderscheiding voor Bé Komduur uit Exloo (Rechten: archief RTV Drenthe)
De koninklijke onderscheiding voor Bé Komduur uit Exloo (Rechten: archief RTV Drenthe)
ODOORN - In Odoorn ging vanavond de vlag uit: Bé Komduur werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Jan Seton spelde de gelukkige de bijbehorende versierselen op.
Komduur zat 26 jaar in het bestuur van IJsvereniging De Rol in Exloo, waarvan twintig jaar als voorzitter. "Hij wist altijd weer de overige bestuursleden te mobiliseren voor onderhoudswerkzaamheden van de ijsbaan en kantine. Hij belegde de vergaderingen en wanneer er geschaatst kon worden op de ijsbaan, zorgde hij voor de bezetting van de kantine en voor het warm stoken van de kachel", aldus de gemeente Borger-Odoorn over haar inwoner.

'Kundige voorzitter'

"Ook sprak Komduur de bestuursleden er direct op aan als zij gemaakte afspraken niet na kwamen. Dit heeft echter nooit geleid tot boze gezichten. Hieruit blijkt dus alweer dat hij een kundig voorzitter was voor de ijsvereniging."
De inwoner van Exloo zette zich ook in toen er een nieuwe kantine moest komen, nadat de oude kantine was afgebrand. Komduur voerde veel van de onderhandelingen met de gemeente, Staatsbosbeheer en bedrijven om de bouw te regelen.
Naast deze werkzaamheden heeft Bé Komduur ook nog in andere stichtingen en organisaties gezeten. De toekenning van het lintje kwam als een verrassing voor hem.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl