Duizenden vissen verhuizen van plek in Beilen

vissen
Enkele van de vissen die verhuizen in Beilen © WMD
In Beilen krijgen duizenden vissen een nieuw onderkomen. De verhuizing is nodig omdat hun huidige twee vijvers worden dichtgegooid.
De vissen, waaronder baarzen, brasems en riviergrondels, verblijven in zogeheten spoelvijvers. Die vijvers worden gebruikt om water dat nodig is voor het reinigen van de waterzuivering kwijt te kunnen. Maar daar komt een einde aan, want WMD laat op de plek van de twee vijvers een nieuw drinkwaterproductiebedrijf bouwen.

Spanning op water

De vissen worden overgeplaatst naar een slenk op het terrein van de fabriek in Beilen. Wim Zweep van Elmekz Ecologie uit Groningen begeleidt de zogenaamde ecologische begeleiding. Dat is mogelijk door een beetje spanning op het water te zetten, waardoor de vissen even verdoofd raken. Daarna kunnen ze met een schepnet worden gevangen.
Volgens WMD is het een diervriendelijke methode. "Al op het moment dat ze over worden gezet, komen ze weer bij en zwemmen weg. Ze merken er weinig van."
WMD maakte beelden van de vissenverhuizing in Beilen:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl