Gert (12) zamelt geld in om van zijn lange haar een pruik te maken

Gert Meertens zamelt geld in om van zijn haar een pruik te maken
Gert Meertens zamelt geld in om van zijn haar een pruik te maken © RTV Drenthe
Al 2,5 jaar laat de 12-jarige Gert Meertens uit Eexterveen zijn haar groeien voor Stichting Haarwensen. Tot zijn grote schrik zag hij deze week dat de stichting misschien niet genoeg geld heeft om van alle haren die ze opgestuurd krijgt pruiken te maken. Om ervoor te zorgen dat het sparen niet voor niets is geweest, is hij een online inzamelingsactie begonnen. "Ik wil graag van mijn haar een pruik of haarstuk laten maken", zegt hij. "Ik spaar al sinds augustus 2018."
Het maken van een haarstuk kost 1500 euro. Dat is het bedrag dat Gert via gofundme.com bij elkaar probeert te verzamelen, zodat hij kinderen die door een ziekte geen haar meer hebben kan helpen. Hij raakte geïnspireerd door zijn familie. "Mijn broer heeft het ook gedaan en mij leek het ook wel leuk", vertelt Gert. Hij vindt het extra belangrijk kinderen met kanker te helpen, omdat hij beide opa's aan die ziekte is verloren. "En mijn vader heeft het zelf ook gehad."

30 centimeter

Inmiddels heeft Gert de helft van het bedrag dat hij wil verzamelen al binnen. Maar voordat hij zijn haar überhaupt kan doneren, moet hij het nog een stukje laten groeien. 30 centimeter in staart is er minimaal nodig voor een pruik. "Ik moet nog ongeveer vijf centimeter", vertelt hij. "Daar doe ik denk ik een half jaartje over."
Of hij ernaar uitkijkt om die lange blonde lokken er eindelijk af te knippen? "Eh ja, een beetje wel", zegt hij met een grote grijns. Hoe zijn kapsel er over een half jaartje uitgaat zien, weet hij nog niet precies. Maar lekker kort, dat wordt het zeker.
Haar verzamelen voor stichting Haarwens

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl