Omgekomen brandweermannen herdacht tijdens bijeenkomst op kazerne in Eelde

EELDE - Precies tien jaar geleden vond er in De Punt een groot drama plaats. Bij een brand op een scheepswerf kwamen toen drie brandweermannen van het korps Eelde om het leven. Vandaag werd er met een speciale bijeenkomst stilgestaan bij die fatale brand.
De brandweerwagens op de kazerne van Eelde maakten vandaag plaats voor stoeltjes en statafels. Een bijeenkomst waar het korps niet naar uitkeek, gezien alle emoties. Het is de laatste keer dat de brandweerpost Eelde op een officiële manier stilstaat bij de brand.
De fatale brand bij de scheepswerf in De Punt ligt nog steeds gevoelig. Dat blijkt ook uit de woorden van Gert-Willem Hanekamp, postchef Eelde: "We zijn als post door een diep dal gegaan. We hebben geprobeerd daar goed uit te komen. Ook de vijf brandweermannen die zijn vertrokken hebben dat geprobeerd. Ik hoop dat we het gedoe nu voorgoed achter ons kunnen laten. Zand erover."

Lees meer: Niet alle nabestaanden naar herdenking fatale brand De Punt

Fred Heerink, directeur van de Veiligheidsregio Drenthe, stond ook stil bij de ramp: "Er worden keuzes gemaakt die later anders hadden moeten worden gemaakt. De tijd heelt wel degelijk wonden. Voor de een gaat dat sneller dan voor de ander. En ieder jaar beginnen die wonden op te spelen."
Beluister hier de RTV Drenthe-documentaire Toen het vuur gedoofd was over de brand bij De Punt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl