Koppositie voor GOMOS na overwinning op Roden

VOETBAL - GOMOS ligt op pole-position in de strijd om de titel in de 2e klasse K. De ploeg van trainer Wim Bakering won thuis met 3-2 van nummer drie Roden en neemt de eerste plek over van Stadspark.
Voor GOMOS was de inhaalwedstrijd tegen de provinciegenoot de eerste van twee cruciale duels om het kampioenschap. Door de winst heeft de club uit Norg nu een punt voorsprong op Stadspark.

Penalty

In het duel met Roden had de geel-zwarte brigade het in de eerste helft bijzonder lastig. Geruime tijd had Jeroen van der Horst de enige serieuze kans namens de thuisclub achter zijn naam staan. Zijn diagonale inzet ging net naast.
Op slag van rust kwam GOMOS toch op 1-0. Na een overtreding van doelman Klaas Kleiker op Jannes Siegers werd de toegekende strafschop benut door Ronald Sloots.

Spannende slotfase

Na de hervatting ging Roden nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker, maar het doelpunt viel aan de andere zijde. Invaller Ivo Drenth tikte in de 72ste minuut van dichtbij raak: 2-0. René de Vries bezorgde Roden niet veel later de aansluitingstreffer, maar GOMOS kwam via Siegers op 3-1.
De slotfase werd toch nog spannend door het tweede doelpunt van De Vries, maar de 3-3 bleef uit.

Kans pakken

"We moesten vandaag winnen om nog voor de titel te kunnen spelen. Dat is gelukkig gelukt", aldus GOMOS-coach Bakering. "We hadden het eerder moeten afmaken, maar dit is een prima overwinning. Promoveren is voor GOMOS geen must, maar deze kans moeten we pakken."
​Komende zondag speelt GOMOS de kraker bij de Groningse rivaal Stadspark. Dat treffen lijkt voor de beslissing te gaan zorgen in de titelrace. Daarna neemt GOMOS het nog op tegen hekkensluiter MKV '29 en middenmoter Peize.