Dienst loopbrug station Assen zit erop

De tijdelijke loopbrug stond er sinds 2015 (Rechten: Prorail)
De tijdelijke loopbrug stond er sinds 2015 (Rechten: Prorail)
ASSEN - De tijdelijke loopbrug die sinds oktober 2015 op het station in Assen stond, is vandaag door Prorail weggehaald. Het vernieuwde station gaat komend weekend open en de brug is niet meer nodig.
Na het weekend kunnen reizigers op het station van Assen gebruik maken van de nieuwe passagierstunnel om op de perrons te komen.
Passagiers die de brug gaan missen, hoeven niet ver te reizen om hem weer terug te zien. De loopbrug zal binnenkort namelijk worden ingezet bij het station van Meppel.

Geen treinen

Tijdens het afronden van de werkzaamheden rijden er tussen 10 en 13 mei geen treinen tussen Groningen en Hoogeveen. Op 14 mei rijden de treinen tussen Assen en Groningen weer, maar naar Hoogeveen rijden die dag nog wel bussen.

FlorijnAs

De verbouwing van het station is onderdeel van het grotere FlorijnAs-programma. Behalve het station worden in Assen ook andere grote projecten als de Overcingeltunnel en de Stadsboulevard dit jaar afgerond.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.