NEC-trainer Lijnders: 'We hebben een wonder in effectiviteit nodig'

Pepijn Lijnders (Rechten: Omroep Gelderland)
Pepijn Lijnders (Rechten: Omroep Gelderland)
VOETBAL - NEC-trainer Pepijn Lijnders beseft dat zijn ploeg voor een haast onmogelijke opgave staat in de return van de halve finale in de play-offs tegen FC Emmen, maar hoopt op de 5% kans die er volgens hem nog is om in de race te blijven voor promotie.
De geplaagde oefenmeester deelt zijn droomscenario met dagblad
: "We moeten een manier vinden waardoor we heel snel in de wedstrijd komen. Ik ga ervan uit dat het publiek erachter gaat staan als we snel voorkomen. We hebben de hulp van iedereen nodig."
NEC was tegen FC Emmen aanvallend machteloos en schoot niet één bal tussen de palen. "De eerste conclusie is dat je iets moet veranderen omdat je niets creëert. We moeten het in ieder geval zo neerzetten dat we aanvallender staan."
Maar dan nog moet alles meezitten, verzucht de trainer. "We hebben een wonder in effectiviteit nodig. We hebben bewezen dat we in een korte tijd veel doelpunten kunnen maken. Emmen heeft alleen een gelouterde ploeg met veel ervaring. De ploeg is fysiek beresterk."

De oefenmeester vervolgt: "Het was één van de minste wedstrijden onder mijn leiding. Dat is het meest frustrerende. We verdienden absoluut niet meer. Het is niet zo makkelijk de overtuiging er nu in te krijgen. We willen in ieder geval het seizoen voor onszelf op een waardige manier afsluiten. Daar moeten we alles aan doen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl