Hoogeveen blijft dankzij late treffer in titelrace

VOETBAL - Hoogeveen is ondanks puntenverlies nog steeds kansrijk om de titel te veroveren in de 3e klasse D. De formatie van trainer Edward Sabandar speelde in extremis op eigen veld met 2-2 gelijk tegen concurrent Lutten.
Bekijk hier:
Het belangrijke duel begon voor Hoogeveen dramatisch. Al in de derde minuut bezorgde Roy Strijker de gasten uit Overijssel de 0-1. De spits was in de eerdere onderlinge confrontatie dit seizoen ook al de grote plaaggeest voor Hoogeveen door drie keer te scoren (3-1). Saillant detail is dat Strijker na dit seizoen bij de Drentse ploeg aan de slag gaat.

Snelle uitbraak

Hoogeveen had binnen tien minuten bijna de gelijkmaker te pakken, maar Eduard Kobes trof met een kopbal de lat. De thuisclub hield daarna het initiatief in handen, al bleven verdere kansen uit. In de beginfase van de tweede helft werd Hoogeveen zowaar drie keer gevaarlijk, maar de 1-1 bleef uit. Lutten profiteerde daarna optimaal van de geboden ruimte in de achterhoede. Uit een snelle uitbraak tekende Strijker voor de 0-2.

Eigen doelpunt

De tweede tegengoal kwam hard aan bij Hoogeveen, dat enige tijd niet meer leek te geloven in een ommekeer. In de 68ste minuut sloeg die stemming echter om dankzij de verrassende 1-2 van Kobes. Een punt leek er echter niet meer in te zitten voor Hoogeveen, maar in de extra tijd werd het via een eigen doelpunt alsnog gelijk. Voorafgaand aan de 2-2 zag Lutten maar liefst drie keer een treffer worden afgekeurd.

Uitslagen

Ondanks de remise heeft Hoogeveen nog steeds een reële kans op het binnenhalen van de titel. De achterstand op nummer twee Lutten blijft een punt, terwijl het verschil met koploper TONEGO nu ook tot een punt is geslonken. De lijstaanvoerder liet zich thuis namelijk verrassen door ZZVV (2-3). Bovendien morsten ook achtervolgers Hardenberg '85 en LTC punten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl