Ruime nederlaag voor DOS’46 in Sassenheim

DOS'46 verloor met 33-22 (Rechten: Archief RTV Drenthe)
KORFBAL - De korfballers van DOS’46 uit Nijeveen hebben op bezoek bij TOP Sassenheim een ruime nederlaag geleden. De Drentse ploeg stond de hele wedstrijd op achterstand en verloor uiteindelijk met 33-22.
Achterstand

Twee weken geleden won DOS’46 nog het Ereklasse duel tegen Dalto, waardoor de club uit Nijeveen met een goed gevoel aan de wedstrijd in Sassenheim kon beginnen. Al snel keken de Nijeveners echter tegen een achterstand van vier punten aan en dat kwamen ze niet meer te boven.
In de rust was het verschil al opgelopen tot zes punten en stond het scorebord op 17-11. In de tweede helft trok TOP het niveau verder door en bracht het de eindstand op 33-22.

Stand

Door de zege schuift TOP op naar de tweede plaats in de ranglijst van de Ereklasse na acht gespeelde wedstrijden. PKC staat nog altijd ruim bovenaan en DOS’46 vindt zichzelf terug op de vierde plaats. Zowel TOP, DVO en DOS’46 staan echter gelijk op 8 punten met nog twee wedstrijden te spelen.