Molenhuis opnieuw snelste in Run van Gieten

HARDLOPEN - Olfert Molenhuis uit Assen heeft de twaalfde editie van de Run van Gieten op zijn naam geschreven. De atleet legde de tien kilometer, onderdeel van de prestigieuze RaboCup, af in 32 minuten en 30 seconden.
Bijna duizend fanatiekelingen namen deel aan de twaalfde editie van de Run van Gieten. Zo renden basisscholieren de duizend meter en stonden professionele lopers, op de Hondsrug, aan de start van de halve marathon.
Om 18:00 uur klonk het startschot voor de hoofdwedstrijd: de tien kilometer. Favoriet Olfert Molenhuis kwam, onder luid applaus van het publiek, als allereerste over de meet. Ook tijdens zijn vorige deelname in 2016 was de Drent de snelste.

Meer hoogtemeters

Molenhuis leverde in op zijn vorige tijd in Gieten. “De omstandigheden waren best wel pittig. Het was behoorlijk warm en voor mijn gevoel zaten er dit jaar meer hoogtemeters in het parcours”, liet de atleet uit Assen, met een banaan in zijn hand, weten na zijn overwinning.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl