Punten voor Khan in incidentrijke WK Supersport 300 race Imola

Walid Khan pakte in Imola zes punten voor het WK Supersport 300 (Rechten: Donnyfoto.com)
Walid Khan pakte in Imola zes punten voor het WK Supersport 300 (Rechten: Donnyfoto.com)
MOTORSPORT - In de derde ronde van het World Supersport 300 kampioenschap op het Italiaanse circuit van Imola heeft Walid Khan uit Emmen een tiende plaats weten te behalen. In een incidentrijke wedstrijd profiteerde de Drent optimaal van een reeks valpartijen voor hem.
Nieuw circuit

Khan kende een lastige kwalificatie op het legendarische circuit, dat voor hem volledig nieuw was. Uiteindelijk mocht de coureur uit Emmen vanaf de twintigste plaats vertrekken. In de eerste ronden van de wedstrijd kwam hij ook op deze plaats door en hierbij miste hij net de aansluiting bij een grote kopgroep.

Zware crashes

De wedstrijd werd echter gekenmerkt door een aantal grote valpartijen van onder meer de Nederlanders Robert Schotman, Koen Meuffels en van de Oekraïner Nick Kalinin, die stevig in botsing kwam met een muur langs het circuit.
Ook de Nederlandse leider in de titelstrijd Scott Deroue ging in de laatste ronde van de wedstrijd tegen de vlakte. Door al dit tumult schoof Khan op naar de tiende plaats in de wedstrijd waar hij vlak achter landgenoot Glenn van Straalen eindigde.

Eerste vrouw

De wedstrijd werd gewonnen door Ana Carrasco. De dame uit Spanje domineerde de race van start tot finish en staat door de zege op de eerste plaats in het kampioenschap. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een vrouwelijke coureur een officieel wereldkampioenschap in de wegrace aanvoert.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl