Hoogeveen en Alcides blijven strijden om titel na ruime zeges

Hoogeveen en Alcides wonnen allebei en strijden nog altijd voor de titel (Rechten: Archief RTV Drenthe)
Hoogeveen en Alcides wonnen allebei en strijden nog altijd voor de titel (Rechten: Archief RTV Drenthe)
VOETBAL - In de 1e klasse F hebben Hoogeveen en Alcides door ruime zeges geen steek laten vallen in de titelstrijd. Koploper Hoogeveen won met 1-6 bij FVC en Alcides versloeg GRC Groningen met 1-5.
Na 24 wedstrijden heeft Hoogeveen 56 punten verzameld en daarmee staat de ploeg met nog twee wedstrijden te spelen nog altijd één punt voor op Alcides.

Titelkandidaten met hattricks naar zege

De club uit Hoogeveen kende een eenvoudige middag in Leeuwarden. Marco Hartman werd de ‘man of the match’ met drie doelpunten en ook Levon van Dijk was twee keer trefzeker. Shakki Mohammed nam het zesde doelpunt voor zijn rekening. De thuisploeg uit Leeuwarden scoorde slechts één keer waardoor de eindstand van 1-6 werd opgetekend.
Achtervolger Alcides had het niet veel moeilijker in Groningen, ondanks dat de wedstrijd pas laat in de eerste helft los kwam. Jermain Wobbes tekende hier voor een hattrick en Kevin van Dijk en Frank Fokke scoorden de overige twee doelpunten voor de Meppeler club. Ook in deze wedstrijd kwam de thuisploeg maar één keer aan scoren toe.

Nacompetitie

In de strijd om degradatie en nacompetitie is er wel het één en ander veranderd. De meest opzienbarende prestatie kwam van Rolder Boys dat in eigen huis met 5-1 won van het als vierde geklasseerde VV Emmen. Daardoor loopt de ploeg uit Rolde weer uit op LAC Frisia, waarmee het voor aanvang van de wedstrijd gelijk stond.
Daarnaast loopt Rolder Boys ook in op Nieuw Buinen. De club in het oranje speelde met 0-0 gelijk tegen het al eerder genoemde LAC Frisia. Zowel Nieuw Buinen als Rolder Boys staan nu op 24 punten en volgende week spelen de twee ploegen tegen elkaar.
Hekkensluiter FC Assen wist verrassend te winnen bij GAVC. De club uit de Drentse hoofdstad kwam door twee late treffers tot een stand van 1-3 en verkleinden daardoor het gat met Frisia tot drie punten.

SVBO

Zaterdagavond speelde SVBO ook nog een wedstrijd uit de 1e klasse F tegen Bergum. Door doelpunten van Twan Waidijk, Dylan Wessels en Quentin Brands won de ploeg uit Barger-Oosterveld met 3-1, waardoor het nog maar één punt achter VV Emmen in de ranglijst staat.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl