Daders nachtelijke beroving bij Nijeveen nog spoorloos

Onderzoek op de plek waar de auto van het slachtoffer uitgebrand achter bleef (Rechten: Van Oost Media)
Onderzoek op de plek waar de auto van het slachtoffer uitgebrand achter bleef (Rechten: Van Oost Media)
NIJEVEEN/STEENWIJK - De politie heeft de twee gemaskerde mannen die afgelopen nacht een 38-jarige Steenwijker overvielen bij Nijeveen nog niet gevonden.
Woordvoerster Sigrid Passchier van de Politie Oost-Nederland spreekt geruchten over een aanhouding tegen.

Brand

Het slachtoffer werd rond drie uur afgelopen nacht klemgereden tussen Steenwijk en Nijeveen, vlakbij de A32. Passchier: "De daders dwongen hem nog wat verder te rijden en daar is hij van zijn geld beroofd. Voor de twee vluchtten, hebben ze de auto in brand gestoken."
De auto bleef achter op de Spoorbaanweg op de Drents-Overijsselse grens.

Lees meer: Eigenaar uitgebrande auto Nijeveen werd beroofd door gemaskerde mannen

Het slachtoffer liep brandwonden op aan zijn arm. Hij is heel erg geschrokken en heeft Slachtofferhulp aangeboden gekregen, zegt Passchier.

Onderzoek met honden

Het is volgens haar nog onduidelijk of de daders het vooraf al op de Steenwijker hadden gemunt of dat hij een toevallig slachtoffer is. "We onderzoeken alle mogelijke scenario's. We hebben sporenonderzoek gedaan en met honden in het gebied gezocht", vertelt ze. "Ook zijn we nog op zoek naar informatie en horen het graag als mensen iets hebben gezien."
Hoeveel geld de twee hebben meegenomen, is niet bekend gemaakt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl