Wateroverlast in Drenthe: op één avond net zoveel regen als in normale meimaand

ASSEN/ROLDE/DROUWEN - Het heeft vanavond flink geregend en geonweerd in een groot deel van onze provincie. Dat leidde tot veel wateroverlast op sommige plekken.
In onder meer Eext, Drouwen, Bronneger, Assen, Rolde en Gasselte stonden straten blank. Lokaal werd 61 millimeter regen gemeld. Zo'n hoeveelheid valt normaal gesproken in de hele maand mei.

Vijver

In Eext is bijvoorbeeld de Kerkstraat ondergelopen. Ook stond het terras bij een restaurant daar blank. Hetzelfde gold voor de parkeerplaats bij attractiepark Drouwenerzand in Drouwen, die veranderde in een vijver. De brandweer moest eraan te pas komen om het water weg te pompen.

Straten blank

In Rolde zijn meerdere straten ondergelopen, daar spoot het op sommige plekken uit de putten in de weg, net als in de Asser wijk Marsdijk.
De Veiligheidsregio Drenthe laat weten dat er veel meldingen van wateroverlast binnenkomen. Het gaat om tientallen meldingen.
Lees meer: Dak autodealer Assen bezwijkt onder regenwater
Code geel
Het KNMI heeft code geel afgegeven vanwege de harde buien, die behalve met onweer, ook gepaard kunnen gaan met hagel en forse windstoten. In de loop van de avond trekken de buien weg.
Op Twitter worden vele foto's en filmpjes van de extreme regenval in korte tijd gemeld.






Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.