Opening station Assen kan doorgaan: verzakt perron is hersteld [update]

ASSEN - Even was er twijfel, maar de opening van het nieuwe station in Assen kan toch doorgaan. De schade die het vele regenwater gisteravond veroorzaakte, is afgelopen nacht hersteld.
Dat zegt woordvoerster Mercedes Grootscholten van ProRail. Een deel van perron 3 verzakte als gevolg van de wateroverlast. "Het was een billenknijper, maar er is hard gewerkt en de opening kan gelukkig gewoon doorgaan." Reizigers hebben geen last van de verzakking gehad, want bij dat perron reden geen treinen. Vanochtend rijden deze weer zoals normaal.
Volgens Grootscholten is het lastig te zeggen wat de oorzaak van de verzakking is. "Het zou kunnen dat het komt omdat het perron nieuw is. Dat het zand daardoor nog niet goed op elkaar gedrukt is. Maar dit kan ook op een oud perron gebeuren. Want er is echt een flinke partij water naar beneden gekomen door die wolkbreuk. Er wordt in ieder geval onderzoek naar gedaan."

Zelf situatie bekijken

Burgemeester Marco Out ging gisteravond, net als verantwoordelijk wethouder Harmke Vlieg (CU), meteen naar het station om samen met ProRail-medewerkers poolshoogte te nemen. "In zo'n geval is het goed de situatie met eigen ogen te beoordelen. Nu konden we meteen overleggen", zegt Out.

Tunnel ondergelopen

Behalve de schade aan een perron liep ook de nieuwe voetgangerstunnel op het station onder water. "De lift werkte daardoor niet meer, maar dat moet ook in dat soort situaties. Er is verder geen ernstige schade ontstaan aan de tunnel", aldus Grootscholten.
Een aantal plaatsen in Drenthe had gisteravond te maken met wateroverlast. Op sommige plekken viel zo'n 60 millimeter water, net zoveel als normaal gesproken in de hele maand mei. In Assen bezweek ook een dak van een autodealer onder het water.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl