Gouden plaat voor 11-jarige Femke: 'Ik ben heel erg trots'

Microfoon
De 11-jarige Femke heeft een gouden plaat voor haar solo in 'Ik durf alles' © Pixabay
Ze is nog maar 11 jaar oud, maar al bijna een echte ster in muziekland. Femke Drenth uit Nieuw-Buinen heeft dankzij haar solo in Kinderen voor Kinderen een gouden plaat op haar kamer hangen. En dat deed ze met het liedje 'Ik durf alles'. Ze zingt over achtbanen, spinnen en dat niets voor haar te gek is.
"Ik ben vooral heel erg trots", zegt Femke over de gouden plaat. Het is niet haar eerste onderscheiding, eerder won ze al drie platina platen voor de liedjes die ze zong met Kinderen voor Kinderen. Femke danst en zingt al jaren. "Ik dans echt overal. Als er ergens maar een verhoging stond, sprong ik er direct op en begon ik te dansen en te zingen."
Toen het zangtalent 7 jaar was, vroeg ze aan haar moeder of ze zich mocht opgeven voor Kinderen voor Kinderen. Dat kreeg ze toestemming voor. "Maar mijn moeder zei dat ik waarschijnlijk toch niet door zou gaan", blikt Femke lachend terug. "De auditie was een klein beetje voor de grap, maar de grap was uiteindelijk dat we elke zondag naar Amsterdam moesten."
Het toeval wil dat het liedje op de 41ste cd van Kinderen voor Kinderen is geschreven door producer en liedjesschrijver Jeroen Russchen uit het naastgelegen Stadskanaal. Onlangs hebben ze elkaar voor het eerst ontmoet, en zijn ze samen op de foto gegaan met de gouden plaat.
Waar de gouden plaat komt te hangen? "Op mijn slaapkamer, op zolder. Naast mijn andere platinaplaten", aldus Femke.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl