Stalkende man stuurde vrouw meer dan 4000 berichten

rechtbank_werkplek_rechter_met_wetboek
Drie maanden lang belaagde een 41-jarige man uit Gasselternijveen zijn ex-vriendin © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Een 41-jarige man uit Gasselternijveen kon het niet verkroppen dat zijn relatie in september 2019 op de klippen liep. Drie maanden lang belaagde hij zijn ex-vriendin en stuurde haar non-stop berichten. De rechter legde de man voor belaging een werkstraf van 120 uur op.
De vrouw vertrok met de kinderen naar een ander adres in Gasselternijveen. Ze ontving meer dan 4000 WhatsAppberichten. De man beledigde haar via Facebook en bedreigde haar, terwijl hij onder invloed was van drank.

Tuinstoel

De man sloeg op de ramen en deuren van het huis waar zij verbleef. En hij ging op een tuinstoel tegenover de woning zitten, terwijl hij alcohol dronk en naar haar schreeuwde. In november hield de politie een 'stopgesprek' met de man om hem ertoe te bewegen op te houden. Dit had aanvankelijk geen effect.
De officier van justitie eiste een werkstraf van 150 uur. Volgens de advocaat ondergaat de man een behandeling bij verslavingszorg en heeft hij een groot vangnet aan hulp. Hij laat de vrouw sinds eind 2019 met rust. De rechter hield rekening met deze positieve wending en legde de man een lagere werkstraf op.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl