Corona op twee afdelingen van ziekenhuis in Emmen

Treant-Scheper
Het ziekenhuis Scheper van Treant Zorggroep © Steven Stegen
Bij ziekenhuislocatie Scheper in Emmen zijn coronabesmettingen op twee afdelingen vastgesteld: de afdeling Longgeneeskunde en de afdeling Geriatrie. Dat meldt Treant Zorggroep op de website. Bij achttien patiënten en elf medewerkers is het coronavirus vastgesteld. Eén van de patiënten is overleden.
De eerste besmetting werd vorige week vastgesteld. Betrokken patiënten en medewerkers zijn direct geïnformeerd en er werd een uitgebreid bron- en contactonderzoek gestart. Daaruit bleek dat de bron van besmetting hoogstwaarschijnlijk een patiënt is die bij opname negatief testte op het coronavirus, maar later toch besmet bleek. Patiënten van 13 jaar en ouder die langer dan 24 uur in het ziekenhuis worden opgenomen worden standaard getest op het coronavirus.
De positief geteste patiënten zijn overgeplaatst naar de corona-afdeling, waar volgens een woordvoerder plaats is voor 30 patiënten. Het ziekenhuis heeft extra voorzorgsmaatregelen getroffen om verdere verspreiding te voorkomen. De betrokken afdelingen werken gescheiden van de andere afdelingen in het ziekenhuis.
De zorg voor patiënten gaat door, schrijft Treant Zorggroep.

Inentingen

Bij ziekenhuislocatie Scheper zijn bijna vierhonderd medewerkers ingeënt tegen het coronavirus. Het gaat dan om medewerkers van de acute zorg, dus de intensive care (ic), de spoedeisende hulp en de coronaverpleegafdeling. De medewerkers die nu besmet zijn geraakt, komen van andere afdelingen, laat een woordvoerder weten. Zij zitten thuis in isolatie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl