Jasper Wever verrassend door naar volgende ronde The Voice of Holland

Jasper Wever
Jasper Wever naar volgende ronde The Voice of Holland © Screenshot The Voice of Holland
Jasper Wever is verrassend door naar de volgend ronde van The Voice of Holland op RTL4. De zingende opticien uit Nieuw-Buinen was vanavond niet bij stem tijdens zijn optreden, maar kreeg van de kijkers genoeg stemmen om door te gaan. Wever zong het nummer Bless The Broken Road van de Amerikaanse countryrockband Rascal Flatts.
Meteen na het optreden van Jasper waren de oordelen van de juryleden niet positief. "Het was deze keer niet zo goed, het werd een beetje ongemakkelijk", zei Anouk. "Doe asjeblieft meer ervaring op, dit is nog niet de plek voor jou om te staan." Ali B. sloot zich daarbij aan. "Je hebt een tweede kans gekregen en zie dit vooral als een les. ik ben het helemaal eens met Anouk. Ga werken aan een scenario waarin je kunt shinen."
En ook coach Jan Smit zag het somber in voor zijn pupil. "Je bent nu gewoon je stem kwijt. Als je hees bent kun je er verder weinig meer aan doen. Dat heeft natuurlijk ook met een bepaalde stressfactor te maken." Omdat Wever vooral onder de douche zingt deed Smit nog een suggestie. "We moeten de volgende keer misschien een douche neerzitten waar je onder kunt zingen."
Maar dankzij de stemmen van de kijkers hoort Jasper Wever bij de laatste zeven kandidaten en mag hij zijn kunsten nog een keer vertonen. Jurylid Anouk begreep daar niks van en had er geen goed woord voor over. "Dit slaat helemaal nergens op", zei ze over de uitslag.