Stelling: Goede zorg in één ziekenhuis is het beste voor de regio

Treant concentreert de klinische verloskunde en kindergeneeskunde in Emmen (Rechten: RTV Drenthe)
Treant concentreert de klinische verloskunde en kindergeneeskunde in Emmen (Rechten: RTV Drenthe)
EMMEN - De Treant Zorggroep heeft het Scheper Ziekenhuis in Emmen gekozen als centrale locatie voor klinische verloskunde en kindergeneeskunde.
Daarmee
, waar Treant ook ziekenhuizen heeft. De zorgorganisatie heeft te kampen met een tekort aan kinderartsen. Een wervingsactie in de afgelopen maanden leverde te weinig nieuwe dokters op.
Bestuurder Carla van de Wiel zegt 'pijn in haar buik' te hebben van het besluit. Maar ze benadrukt dat ze goede zorg wil leveren in haar ziekenhuizen. Dokters moeten uitgerust zijn en hun werk goed kunnen doen, zo stelt ze.

Stelling

Heb jij liever goede zorg in één ziekenhuis? Of moet zorg in alle ziekenhuizen worden geboden, ook als dat ten koste gaat van de kwaliteit?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur 0592-331188 of laat je reactie achter op Facebook.com/RTVDrenthe.

Vorige stelling

Gisteren vroegen we jou of elke wethouder een eigen afscheidsreceptie verdient. Slechts 12 procent van de stemmers was het met die stelling eens. Ruim 2.500 mensen brachten een stem uit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.