Luister vanaf 21 maart naar de nieuwe podcast Kamp Schattenberg

Podcast Kamp Schattenberg
Vanaf 21 maart luister je naar de nieuwe podcast Kamp Schattenberg © Drents Archief
Precies zeventig jaar geleden vertrokken honderden Molukse gezinnen naar Nederland. De mannen waren KNIL-militairen en zij konden niet in Indonesië blijven omdat het daar te onveilig was.
Nederland zou met een oplossing voor de gezinnen komen, maar tot die tijd zouden ze in het voormalige doorgangskamp Westerbork wonen. Het terrein van voormalig kamp Westerbork was omgetoverd tot een Moluks dorp met ruim 2.500 inwoners.
Vanaf 21 maart vertellen vier kinderen in de vierdelige podcast Kamp Schattenberg over het opgroeien in een woonoord ver van huis. Kamp Schattenberg is een podcast over saamhorigheid, heimwee, kattenkwaad, nachtmerries en een vernietigende brand.

Luister in je favoriete podcast-app

Kamp Schattenberg is binnenkort te beluisteren op Spotify, iTunes, Google Podcasts of een van je andere favoriete podcast-apps. Natuurlijk kun je alle afleveringen ook op onze website beluisteren. Bovendien wordt de podcast vier weken lang elke zondag tussen 12.00 uur en 14.00 uur in het radioprogramma Drenthe Toen uitgezonden. Aflevering twee verschijnt op 28 maart, aflevering drie op 4 april en de vierde en laatste aflevering is vanaf 11 april te beluisteren.
Kamp Schattenberg is een podcast van RTV Drenthe en het Drents Archief, gemaakt door Hilde Boelema en Marjolein Knol.
07/03 Trailer Kamp Schattenberg

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl