Sparta zonder Kortsmit, Chabot en Vriends, inzetbaarheid Nelom onzeker

VOETBAL - Bij FC Emmens' opponent Sparta staat morgenavond opnieuw Leonard Nienhuis onder de lat. Roy Kortsmit is nog geblesseerd en mist hoogstwaarschijnlijk ook de return zondag.

Voor Nienhuis, oud-doelman van Veendam, is het zijn tweede optreden op rij. De Groninger stond ook al onder de lat in de return van de halve finale tegen FC Dordrecht. Dat duel eindigde in 2-2, wat na de 2-1 zege in Dordrecht genoeg was voor Sparta.

De andere doelman, Jannik Huth, heeft Sparta al verlaten. Hij is geblesseerd teruggekeerd naar Duitsland. Huth werd door Sparta gehuurd van FSV Mainz.

Michel Breuer waarschijnlijk in de basis 
Of Sparta-trainer Dick Advocaat kan beschikken over Miquel Nelom is nog twijfelachtig. Hij kampt met liesklachten. Bart Vriends is geschorst. Michel Breuer lijkt hem te vervangen, ook omdat Jeffrey Chabot niet inzetbaar is.

Voor FC Emmen zou promotie alleen maar geweldig zijn. Als Sparta degradeert dan zijn daar veel consequenties aan verbonden. Laten we hopen dat het niet gaat gebeuren.
Dick Advocaat, trainer Sparta
 

De druk in de confrontatie met FC Emmen ligt bij Sparta, weet ook Advocaat. "Wij moeten winnen om in de eredivisie te blijven. Voor FC Emmen zou promotie alleen maar geweldig zijn. Als Sparta degradeert dan zijn daar veel consequenties aan verbonden. Laten we hopen dat het niet gaat gebeuren. Voor de fans en iedereen”, aldus de Sparta-coach tegenover RTV Rijnmond.

Net als Dick Lukkien wilde ook Dick Advocaat zijn opstelling niet prijsgeven. "Ik hoef niet op alle vragen antwoord te geven", aldus de oud-bondscoach van Oranje. 

We walsen er niet zomaar overheen, dat gaat sowieso niet gebeuren.
Ryan Sanusi, middenvelder Sparta
 

Sparta-middenvelder Ryan Sanusi beseft dat zijn ploeg niet zomaar even wint van Emmen. "We walsen er niet zomaar overheen, dat gaat sowieso niet gebeuren. We moeten scherper beginnen dan tegen FC Dordrecht afgelopen zondag (2-0 achter bij rust, red.) We moeten spelen zoals in de tweede helft." 

Meer over de finale van de play-offs: 
- De battle of the Dicks: laat de grootste Dick maar winnen
- Johan Derksen weet het zeker: FC Emmen promoveert
- Als FC Emmen wil promoveren, dan moet het nu gebeuren
- Teamplayer Josimar Lima vertrekt bij FC Emmen, maar ook als de club promoveert?

FC Emmen speelt vanavond om 18.30 uur de thuiswedstrijd tegen Sparta. Radio Drenthe zendt vanaf 18.00 uur uit. De uitwedstrijd in Rotterdam begint zondag om 14.30 uur. Een half uur voor de aftrap begint de uitzending op Radio Drenthe.
Deel dit artikel: