RTV Drenthe zendt persconferentie coronamaatregelen live uit

ANP-428567884
Premier Rutte en minister De Jonge geven vanavond weer een persconferentie © ANP / Robin Utrecht
Premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge geven vanavond weer een persconferentie over de coronamaatregelen. De verwachting is dat er nog geen versoepelingen worden aangekondigd en dat de avondklok wordt verlengd tot en met 30 maart. Volgens ingewijden geldt de harde lockdown ook tot die tijd.
Wel gaan Rutte en De Jonge vanavond zeggen dat eind deze maand meer mogelijk moet worden, zeggen bronnen. Voorwaarde is wel dat de besmettingscijfers de goede kant op gaan. Dat is nu nog altijd niet het geval, met opnieuw meer besmettingen het afgelopen weekend dan gemiddeld.
De persconferentie kun je vanavond vanaf 19.00 uur volgen op onze site en onze Facebook-pagina en via TV Drenthe en Radio Drenthe.

Welke versoepelingen komen er over een paar weken aan?

Mochten de coronaregels eind maart versoepeld worden, dan betekent dat waarschijnlijk dat hogescholen en universiteiten weer fysiek college mogen geven. Ook is het de bedoeling dat buitenterrassen weer opengaan en dat volwassenen in kleine teams buiten mogen sporten. Het kabinet neemt daar op 23 maart een besluit over. Vanaf medio maart wordt in ieder geval wel één kleine beperking opgeheven: dan mogen kinderen weer zwemlessen volgen in binnenbaden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl